25 Ağustos 2010 Çarşamba

Inkscape 0.48 duyuruldu!

Özgür vektörel grafik düzenleme yazılımlarının en iyisi yeni sürümünü duyurdu. Inkscape Topluluğu'nun 9 aylık aradan sonra duyurduğu yeni sürümdeki özellikler şu şekilde.

Inkscape 0.48 Metin Aracı'na birçok iyileştirmeler sağlıyor. Artık üstyazılar, altyazılar, satır boşluğu, harf boşluğu, kelime boşluğu, yatay boşluk, dikey boşluk ve döndürme için kontroller var.


gallery/thumbs/inkscape-0.48-webdesign-text_thumb.png


Yıllar ve sayısız ricadan sonra, Inkscape 0.48 şimdi birçok yolu aynı anda düzenlemeyi destekliyor. Düğüm Aracı ile yapılan düzenlemelerde her seferinde sadece bir tek düğüm ile çalışma kısıtlaması vardı.


gallery/thumbs/inkscape-0.48-multipath_thumb.png


Inkscape 0.48'e nesnelerin birden çok kopyasını hızlı ve kolay bir şekilde oluşturan Spray Aracı eklendi. Döndürme ve boyut değişkenlerini kullanabilme özelliği ile daha önceleri oluşturmak için daha fazla zaman gereken işlemler kolaylaşıyor.


gallery/thumbs/inkscape-0.48-moonlight-views_thumb.png


Gaussian Bulanıklığı filtresi, kullanıldığında Inkscape'in performansına ciddi şekilde etki ediyordu. Bulanıklaştırma işlemleri çok işlemcili veya çok çekirdekli bilgisayarlarda artık öncesine göre daha hızlı.


gallery/thumbs/inkscape-0.48-blur_thumb.png

Hiç yorum yok: