20 Şubat 2010 Cumartesi

Inkscape ile hızlı resim düzenleme

Bazen aldığınız ekran görüntülerinin üzerinde düzenlemeler yapmak istersiniz. Ancak Pardus veya diğer Linux dağıtımları üzerinde bu iş için ilk akla gelen program olan Gimp, resim üzerinde şekil çizmek veya yazı yazmak için bana çok hızlı gelmiyor. Inkscape ile resim üzerine çizdiğini çizgiyi kontrol edebiliyorken, Gimp her çizgi için bir katman oluşturuyor ve bu da pratikliği biraz azaltıyor.
Inkscape ile bitmap bir resmi açmak ve üzerinde şekiller çizmek daha kolay(mış). Ben de yeni öğrendim. Resmin üzerine sağ tuşla tıklayın ve resmin Inkscape ile açılmasını sağlayın. Sonrasında üzerinde istediğiniz değişiklikleri yaptığınız resmi kaydetmek için tek yapmanız gereken CTRL+S kısayol tuşlarına basmak. 
Dikkat! Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Resmin üzerinde oynama yaptıysanız ve CTRL+S tuşuna bastıysanız bu hareketin geri dönüşü yok. Inkscape'e kullanım hızını veren vektörel çizgiler ilk CTRL+S basıldığında bitmap'e dönüşüyor ve bunun geri dönüşü yok. Resmin bir yedeği yoksa resim de kaybedilebilir.
ÖNCE
SONRA